Säkert styrelsearbete på distans – så kommer ni igång

 i Tips

Viktiga möten och beslut tvingas ofta skjutas upp i förkylningstider. Det behöver inte vara så, om ni förberett er med rätt lösningar och metoder. En säker styrelseportal med integrerade videomöten och e-signering håller arbetet i gång – oavsett var medlemmarna befinner sig.

En bra digital styrelseportal effektiviserar det löpande styrelsearbetet och skapar utrymme för bolagsbyggande. Men digitalt styrelsearbete är mer än en effektiviseringsåtgärd – det handlar också om riskminimering.

Styrelsearbete på distans – en säkerhetsfråga

I en professionell, digital styrelseportal kan affärskritisk och sekretessbelagd information hanteras säkert. En lika viktig säkerhetsaspekt är möjligheten till distansarbete, för att säkra styrelsens framdrift när medlemmar inte kan medverka fysiskt. Det digitala styrelsearbetet gör att kritiska möten kan genomföras med kort varsel, oberoende av var medlemmarna finns geografiskt.

En styrelse som kan genomföra allt arbete på distans är helt enkelt bättre förberedd för oväntade händelser.

Kan hela mötesprocessen genomföras på distans?

Absolut, hela vägen från dagordning till signerat protokoll. Allt som krävs är att styrelsen arbetar i en säker, digital styrelseportal med tre nyckelfunktioner:

 1. Digital mötesprocess

  Förbered hela mötesprocessen i er digitala styrelseportal – sätt datum och dagordning, ladda upp inläsningsmaterial och skicka kallelse. Allt finns tillgängligt för styrelsen på en samlad och säker plats, dygnet runt och var ni än befinner er.

  Läs mer om de smarta funktionerna i en styrelseportal >

 2. Videomöte på webben

  Aktivera ett säkert videomöte direkt i er styrelseportal. En unik länk bifogas i kallelsen och deltagarna behöver bara en dator, ingen programvara krävs.

  Upptäck hur enkelt webbaserade videomöten fungerar >

 3. Signera med BankID

  Avsluta mötesprocessen genom några knappklick – justera, godkänn och e-signera protokollet med era BankID.

  Så fungerar e-signering >

Hur börjar vi arbeta i en styrelseportal?

Det är snabbt och enkelt. Boardeasers styrelseportal erbjuder alla funktioner som krävs för säkert styrelsearbete på distans – och mycket mer.

Testa Boardeasers styrelseportal gratis i 30 dagar >

Boka en gratis demo >

Senaste inlägg
Boardeaser tipsar om 3 poddar för styrelseproffs