Digital aktiebok

Fördelarna med en digital aktiebok.

Har du någonsin funderat över vad en digital aktiebok är och varför det är viktigt att ha den i digital form? Det är en modern och effektiv lösning som kan förenkla hanteringen av aktieägare och aktieinformation. Låt oss guida dig igenom digital aktiehantering och berätta om fördelarna och funktionaliteten som finns hos en digital aktiebok.

Vad är en digital aktiebok?

I ett aktiebolag ska det enligt aktiebolagslagen finnas en aktiebok. En digital aktiebok är precis vad det låter som – en elektronisk version av den traditionella aktieboken, där man registrerar ägarförhållanden och överföringar av aktier. Istället för att hantera fysiska dokument och pappersarbete, eller olika digitala filer, erbjuder den digitala aktieboken en smidig och effektiv lösning för att spåra ägandet av aktier i ett företag.

Varför ska du gå över till en digital aktiebok?

1. Effektivitet och tidsbesparing

Du eliminerar behovet av manuellt arbete.

Genom att ha aktieboken online kan du snabbt och enkelt uppdatera och ändra aktieägarinformationen. Du behöver inte längre bläddra igenom pappersdokument eller manuellt uppdatera register. Med bara några klick kan du snabbt få tillgång till all information du behöver och göra ändringar i realtid. Det sparar tid och resurser för ditt företag, samt minskar risken för fel.

2. Säkerhet och pålitlighet

En digital aktiebok kan erbjuda en hög nivå av säkerhet och integritet för din aktieinformation. Du kan använda krypteringsteknik och autentiseringsmetoder för att säkerställa att endast auktoriserade användare får åtkomst till aktieboken. Dessutom kan du spara och säkerhetskopiera dina data regelbundet för att skydda dem mot förlust eller skada. Det ger dig en extra trygghet att veta att din aktieinformation är skyddad.

3. Tillgänglighet

Med en digital aktiebok kan du få åtkomst till aktieägarinformationen och dess historik från var som helst, när som helst. Du behöver inte vara på kontoret för att komma åt informationen eller uppdatera den. Du kan enkelt logga in i systemet via en säker anslutning och ha fullständig kontroll över din aktiebok oavsett var du befinner dig. Det främjar transparens eftersom all information om ägarförhållanden är tillgänglig för behöriga parter.

4. Enkel rapportering och analys

Med en digital aktiebok kan du generera snabba och exakta rapporter om aktieägande och aktiehistorik. Du kan enkelt sammanställa data och generera analyser som kan vara till hjälp för ledningsbeslut eller för att uppfylla regleringskrav. Detta kan vara särskilt användbart om ditt företag är noterat på en börs och måste rapportera till myndigheter och investerare regelbundet.

5. Bättre kommunikation med aktieägare

En digital aktiebok möjliggör också en förbättrad kommunikation med aktieägare. Du får enkelt ut information om vilka du kan skicka meddelanden och uppdateringar till.

Aktieägarna kan också få åtkomst till sin egen information och dokumentation. Det skapar en smidigare och transparent kommunikation mellan företaget och dess ägare.

Framtidssäkra med en digital aktiebok

En digital aktiebok kan vara en mycket värdefull resurs för ditt företag. Genom att använda den online kan du effektivisera hanteringen av aktieägarinformationen, spara tid och resurser, förbättra säkerheten  och främja en smidigare kommunikation med era aktieägare. 

Så varför inte överväga att ta steget in i den digitala eran och göra din aktiebok tillgänglig online? Du kommer att upptäcka fördelarna med att ha allt till hands med bara några få klick.

Vill du testa Boardeasers verktyg för digital aktiebok kan du göra det helt gratis här!

Här läser du mer om vårt  molnbaserade verktyg för säker och modern hantering av era aktieägare:

Digital aktiebok online>

Hur fungerar en digital aktiebok?

Med Boardeaser kan du enkelt skapa en digital aktiebok för ditt företag, även kallad E-aktiebok, samt en förteckning över aktieägarna med bara några få klick. Det blir sedan smidigt att bjuda in företagets aktieägare så att de kan få tillgång till sin ägarandel, se hela företagets ägarstruktur och ta del av utvald dokumentation. Om behov uppstår kan företagets digitala aktiebok också skapas som en PDF-fil och distribueras.

Boardeaser har även funktioner i sin Styrelseportal som underlättar för möten, e-signering, rapportering, dokumenthantering och mycket mer.  Boka en gratis demo i formuläret nedan och testa gratis under 30 dagar, utan några krav på köp.

Behöver du ett verktyg för ditt styrelsearbete?

Boka en demo och prova Boardeaser Styrelseportal i 30 dagar – helt utan kostnad!

Vill du veta mer om hur vår tjänst kan hjälpa dig i ditt styrelsearbete? Boardeaser är en komplett styrelseportal som digitaliserar alla delar i styrelsearbetet så som dagordning, kallelse, e-signering och beslutsuppföljning.

Under en demo får du:

  • en skräddarsydd genomgång av portalen
  • svar på dina frågor från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår tjänst i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något.

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar

Digital aktiebok.

Med Boardeaser Shareholder upprättar du enkelt en digital aktiebok som följer lagkraven. Styrelsen får tillgång till en säker och ständigt aktuell aktiebok med tydlig cap table, ägarlista och transaktionshistorik. 

Läs mer i vår blogg om vad en aktiebok är och hur och varför man ska upprätta en.

Digital aktiebok

Följ lagkraven med ständigt aktuell aktiebok

Boka demo idag och testa vår tjänst i 30 dagar utan kostnad!

Helt gratis och utan krav

Vill du veta mer om hur vår plattform kan hjälpa dig i ditt styrelse-, lednings- eller ekonomiarbete?

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor och funderingar från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Skicka in formuläret för att boka en demo