digitalt verktyg för ekonomiarbete och rapportering

Att välja rätt digitalt verktyg för ekonomiarbete och rapportering – avgörande för tillväxt.

Valet av digitalt stöd kan ha stor påverkan på ditt ekonomiarbete. Inte minst om ditt bolag har siktet inställt på tillväxt. Med rätt verktyg kan du effektivisera, förenkla och öka säkerheten i ert ekonomiarbete. 

Tillsammans med Anders Bergström, ekonomichef på Sacci, ger vi en inblick i hur rätt digitala verktyg kan stötta ett bolags ekonomiarbete och tillväxtresa.

Anders Bergström har arbetat som ekonomichef i över 12 år och sedan fyra år tillbaka är han ekonomichef på Sacci. Anders kom i kontakt med Boardeaser när Sacci blev en koncern och plötsligt behövde upprätta koncernredovisning.

Snabb tillväxt – behov av effektiv rapportering och koncernredovisning

Sacci stod inte bara inför nya krav på koncernredovisning, utan hade dessutom växt i snabb takt och dubblerat sin omsättning under de fyra år som han arbetat där.

– Vi valde till slut mellan två leverantörer. Boardeaser visade sig passa vårt bolag perfekt, de är innovativa och har ett komplett erbjudande med både plattform och experthjälp. Effektiviteten i de olika verktygen är en stor vinning, vi sparar så mycket tid. Trots att vi har dubblat omsättningen och växt fort sen jag började i bolaget, är vi fortfarande bara en och en halv resurs på vår ekonomiavdelning, berättar Anders.

Ett effektivare, säkrare och smidigare ekonomiarbete

Genom att implementera digitala flöden och automatisering av hela eller delar av ditt bolags ekonomiarbete, kan du få ett effektivare men också säkrare arbete.

Rätt verktyg ger dig möjlighet att hantera ett växande ekonomiarbete, som till exempel stora volymer av transaktioner, utan att det krävs mer personalresurser. Genom att automatisera tidskrävande processer som analys, rapportering och konsolidering, blir det också lättare att läsa ut och förstå information, spåra data och följa upp resultat. Du får snabbt tillgång till tillförlitlig och färsk information som du tryggare kan fatta beslut på.

– Att implementera ett nytt verktyg kan ta lite tid men det är en investering väl värd. Ekonomer idag är helt beroende av IT och att välja rätt system, vill man ha ett effektivt ekonomiarbete kan man inte komma från det. Jag tror att man behöver förstå det som ekonom, menar Anders.

digitalt verktyg för ekonomiarbete och rapportering

“Onboardingen i verktyget var över förväntan. Vi har verkligen fått det vi har blivit lovade och vi kommer utnyttja fler delar av Boardeasers plattform framöver”

Anders Bergström, ekonomichef på Sacci

Boardeaser erbjuder ett säkert, innovativt verktyg – och expertkompetens

Med kunskap och teknik har vi utvecklat en innovativ plattform för ekonomi, ledning och styrelse. Här finns digitala verktyg som förenklar, förbättrar och lyfter ditt ekonomiarbete.

Vår plattform är utvecklad för att skapa tryggare processer och beslut och för att skapa fler möjligheter för dig och ditt bolag – idag och i morgon.

Boardeasers verktyg är omsorgsfullt utvecklade för att skapa hög kvalitet och effektivitet i ditt arbete. Våra processer för dig som kund är noga framtagna för att du enkelt ska komma i gång med våra verktyg och få ut det bästa möjliga av dem.

Vi är din partner och bidrar med både teknik och expertis längs vägen.

– Jag kan definitivt rekommendera Boardeaser till andra. Jag uppskattar enkelheten och effektiviteten som verktyget ger oss. Vi har också fått jättebra hjälp med att sätta upp vår struktur och process för konsolidering och rapportering. Onboardingen i verktyget var över förväntan. Vi har verkligen fått det vi har blivit lovade och vi kommer utnyttja fler delar av Boardeasers plattform framöver, avslutar Anders.

Vill du veta mer om hur Boardeaser kan stötta ditt ekonomiarbete och er tillväxt?

Med vårt verktyg Boardeaser Rapportering får du och ditt bolag bättre förutsättningar och smidigare processer. Med oss kan du höja kvaliteten i ditt arbete, i era beslut och i era processer.

Läs mer om Boardeaser Rapportering här.

Koncern? I Boardeaser Koncern kan du hantera konsolidering, koncernrapportering och koncernredovisning i ett och samma verktyg (eller välja att endast utnyttja en av tjänsterna).

Läs mer om Boardeaser Koncern här.

Du betalar bara för de verktyg du väljer att använda. Vill du testa våra digitala verktyg gratis kan du göra det här.

Vill du förenkla din rapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Vi visualiserar din bokföring i tydliga tabeller och grafer som du snabbt sammanställer i skräddarsydda rapporter. Vårt molnbaserade verktyg är integrerat med alla vanliga ekonomisystem.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av våra rapporteringsverktyg
  • svar på dina frågor från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar