10 skäl att välja en lösning som stödjer digital inlämning av din koncernredovisning

Vi på Boardeaser är djupt engagerade i att göra det smidigt för dig att driva ditt arbete framgångsrikt. Därför erbjuder vi en lösning där du kan sköta hela koncernredovisningen; från löpande konsolidering och rapportering till inlämnad koncernårsredovisning – helt digitalt i samma tjänst. Stora delar av arbetet är dessutom helt automatiserade, för att sparar dig tid och minska risken för fel.

Vår lösning, Boardeaser Koncern är ett utmärkt alternativ med flera fördelar – ditt jobb blir enklare och snabbare men också betydligt säkrare än att fylla i och skicka in papper.

Pär Haga som är vd på Boardeaser lyfter hur enkelt du kan minska den administrativa bördan för både dig och för ditt företag. Han menar att det är ett steg framåt mot att framtidssäkra ditt och företagets arbetssätt.

– Om du inte har övervägt att skicka in din koncernredovisning digitalt så tycker jag verkligen att du borde göra det, fördelarna är så många och att byta till vår lösning går väldigt smidigt, säger Pär Haga.

Därför ska du lämna in din koncernredovisning digitalt

1. All funktionalitet du behöver

Med Boardeaser Koncern får du bred funktionalitet som klarar stora bolagsstrukturer och komplex redovisning. Dessutom ingår alltid utbildning och support som gör att du kan nyttja funktionerna till max när du automatiserar ditt arbete.

2. Det är smidigt

Du slipper all krånglig pappershantering och hantering av olika digitala system. Du behöver inte heller oroa dig för om koncernredovisningen har nått fram till Bolagsverket.

3. Det går snabbt

 Efter att du har skapat en digital kopia av årets koncernredovisning från vårt verktyg laddar du enkelt upp den hos Bolagsverket. Sedan är det bara för er vd eller någon ur styrelsen att logga in på Bolagsverkets tjänst och signera digitalt – med till exempel mobilt BankID. Klart på nolltid!

5. Du minimerar risken för fel

Såväl Boardeaser Koncern som Bolagsverkets system har inbyggd funktionalitet för att upptäcka om något skulle vara fel i din koncernredovisning.

6. Snabbare handläggningstid

En digital koncernårsredovisning granskas automatiskt, vilket innebär att den registreras direkt om den är fullständig.

7. Framtidssäkrad enligt kommande lagkrav

Det är värt att förbereda sig redan nu – en lag som kräver digital inlämning av koncernårsredovisning som använder sig av K3 förväntas träda i kraft inom en snar framtid. Skaffa en lösning som stödjer det framtida lagkravet redan nu.

9. Kostnadsbesparingar

Övergången till ett verktyg som vårt innebär låga abonnemangs- och implementeringskostnader. Vi automatiserar många repetitiva och tidskrävande arbetsuppgifter vilket minskar behovet av manuellt arbete. Värdefull tid frigörs du får en ökad effektivitet och minskad arbetsbelastning och kan bättre nyttja era resurser.

8. Framtidssäkrar era processer och arbetssätt

Med vår lösning framtidssäkrar ni era arbetsmetoder och processer. Vår lösning automatiserar era rutinuppgifter och du anpassar den enkelt efter era unika behov.

10. Bra för miljön

Att välja det digitala alternativet minskar mängden utskrivna papper, kuvert och transporter. Det är inte hållbart att skriva ut något som redan är digitalt och skicka det till en myndighet, som i sin tur måste digitalisera informationen igen. Att lämna in digitalt är en självklar del i ert hållbarhetsarbete.

Framtidssäkra er koncernredovisning med modernt verktyg

Övergången till en helt digital process för din koncernredovisning är ett naturligt steg mot ökad effektivitet, kostnadsbesparingar och hållbarhet.

Du är igång på nolltid med Boardeaser Koncern.

Vill du veta mer om vår lösning för koncernredovisning? Boka en förutsättningslös demo och testa vårt verktyg helt gratis under 30 dagar utan några krav på köp.

Vill du förenkla er koncernrapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Letar du efter ett system som gör din konsolidering, rapportering och årsredovisning snabbare och bättre?  Med Boardeaser kan du spara värdefull tid, samtidigt som du höjer kvaliteten.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor från en av våra specialister
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Robin Skarphagen

Produktspecialist Koncern

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar