Därför behöver koncernkonsolidering inte vara så svårt

Att förenkla och automatisera sin koncernkonsolidering behöver inte vara svårt. Du kanske föreställer dig att en övergång är krånglig och tidskrävande? Så behöver det inte alls vara. Fler och fler företag inser fördelarna med att automatisera sin konsolidering. När de väl bestämt sig, upptäcker de att uppstarten är betydligt smidigare än de trott.

Många koncerner håller fast vid invanda metoder för konsolidering. Ofta finns föreställningen att en övergång till ett modernt automatiserat system är svår och tidsödande. De befarar att inlärningströskeln är hög och fortsätter i gamla spår trots att de vet att det inte är hållbart.

Genom att hålla fast vid daterade metoder riskerar du att slösa dyrbar tid och att koncernen baserar sina beslut på inaktuella siffror. Automatiserad konsolidering är en långsiktigt hållbar lösning för utmaningar på flera plan.

Webbinarium: Så lyckas du med din koncernkonsolidering

Risker med att hålla fast vid föråldrade processer:

 • Ökar risken för mänskliga fel
 • Tar onödigt mycket tid
 • Beslut fattas på inaktuella siffror
 • Personberoende
 • Svårare att skapa visualiserade rapporter
 • Dyrt i längden
 • Försvårar att jobba datadrivet

Du känner dig kanske trygg med din manuella konsolideringsprocess, men risken för fel ökar ju mer handpåläggning som krävs. Det tar dessutom mycket tid att sammanställa underlag från dotterbolagen om de i sin tur använder olika ekonomisystem.

Sitter du med flera Excel-dokument och siffror som ska slås ihop, är risken stor att något blir fel på vägen. Om du istället skickar underlaget direkt in i ett automatiskt rapportverktyg, utan mellanhänder, så undviker du detta riskmoment.

Manuella processer är ofta personberonde, med en enda person som har full kontroll över processen. Försvinner den personen kan det innebära stora problem. Med ett molnbaserat verktyg kan flera personer i organisationen enkelt ta fram relevanta rapporter från systemet och systemet synkar relevanta siffror automatisk med ert bokföringssystem.

 

En övergång till en automatiserad koncernkonsolidering – lättare är du tror

Att förändra er process för koncernkonsolidering är betydligt lättare än du tror. Vi på Boardeaser har hjälpt hundratals företag att förenkla sin koncernkonsolidering och rapportering. Den vanligaste kommentaren vi får efter uppstarten är ”varför har vi inte gjort det här tidigare”.

På Boardeaser har vi en strukturerad onboardingprocess där en av våra specialister är med dig före, under och efter implementeringen. De finns alltid nära till hands för att stötta dig och svara på dina frågor.

När implementeringen väl är gjord kommer du fort att märka skillnad, hur mycket snabbare och smidigare er koncernkonsolidering och rapportering har blivit. Du får bättre och uppdaterat beslutsunderlag som kräver mindre tid från dig.

Här kan du läsa med om vår onboardingprocess.

Insikter och beslutsunderlag på nolltid

Bra visualiserade rapporter är idag ett måste för att fort skapa sig en överblick och möjliggöra snabba beslut.

Att ta fram bra visualiserade beslutsunderlag som alla förstår kan ta tid, särskilt om man använder Excel eller andra redovisningssystem. Rätt data ska plockas fram från olika system för att sedan återges i visuella presentationer. Ett tidskrävande moment som dessutom kräver rätt kompetens.

Med ett modernt, komplett verktyg för koncernkonsolidering kan du med knapptryck få relevanta insikter att grunda din analys på. I stället för att ägna timmar åt att djupdyka i data från olika källor och säkerställa att det blir rätt, får du pedagogiska skräddarsydda dashboards och rapporter, på nolltid. Alldeles oavsett vilket ekonomisystem du har idag.

Här kan du testa vårt verktyg gratis under 30 dagar, helt utan krav.

Jobba datadrivet och modernt

Med automatiserad koncernkonsolidering får du snabbt fram dagsaktuella insikter att fatta datadrivna beslut på. Du har alltid tillgång till aktuell data och kan snabbt agera om något oväntat sker. När du digitaliserar konsolideringen får du bättre rapporter, som i sin tur ger dig djupare insikt i verksamheten

Så lätt kommer du igång med automatiserad koncernkonsolidering

Så här går det till – Steg för steg

 1. Boka en förutsättningslös konsultation med en av våra specialister.

 2. Du får en egen kontaktperson som tillsammans med dig sätter upp en projektplan för implementering. Anpassad efter just din koncern.

 3. Vi sätter upp en mötesserie där vi tillsammans arbetar i verktyget.

 4. Kort efter vårt första möte kommer du att kunna se realtidsuppdaterade siffror på koncernnivå.

Hos oss har du alltid tillgång till gratis utbildningar som du och dina kollegor kan gå. Utbildningarna sker digitalt och du kan ställa just dina frågor. Du slipper därmed dyra konsultkostnader för att komma i gång.

Så tycker en av våra kunder om övergången till automatiserad koncernkonsolidering

Vi frågade Martin Dahlgren, Head of Finance på eEducation Albert hur han har upplevt uppstartsprocessen i Boardeaser och övergången till automatiserad koncernkonsolidering.

Koncernen har framgångsrikt automatiserat sin koncernkonsolidering och rapportering:

– För mig var det avgörande att hitta ett system jag kunde komma igång med direkt för att få ihop mitt kvartal effektivt. Med Boardeaser gick det väldigt snabbt från första möte till att vara igång, berättar Martin. Han fortsätter.

– Innan Boardeaser använde jag Excel, att gå över till ett modernt system för koncernkonsolidering har gett mig trygghet, effektivitet och framför allt har jag nu en tydlig överblick och kan lägga min tid på värdeskapande processer.

-Nu konsoliderar jag en gång i månaden och det känns inte längre som ett tidskrävande projekt.

Automatiserad koncernkonsolidering – enkelt och snabbt

Det ska gå snabbt och smidigt att skapa kvalitetssäkra konsoliderade rapporter. Lättöverskådliga, som alla enkelt kan ta del av och förstå.

Så underlättar vi för dig:

 • Smidig och snabb onboarding process.
 • Verktyg som är enkla att lära sig och att använda.
 • Kostnadsfri support.
 • Kostnadsfri utbildning.

Med vårt koncernverktyg sker konsolideringen automatiskt hela tiden. Du har alltid en uppdaterad bild över det aktuella läget. Den legala rapporteringen, koncernredovisningen blir också smidigare. Du minimerar risken för fel och minskar personberoendet samtidigt som du sparar massor av tid.

Idag kan vi koncernkonsolidera och generera färdiga rapporter på en minut per bolag för de allra flesta av våra kunder.

Boka en demo för att få en personlig rådgivning för att sen snabbt komma igång med automaatiserad koncernkonsolidering.

Efter demon har du möjlighet att testa och utvärdera helt gratis under 30 dagar.

Jag vill komma igång

Här kan du läsa mer om verktyget

Krånglig och tidskrävande koncernrapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Letar du efter ett system som gör din rapportering och konsolidering snabbare och bättre?  

Med Boardeaser kan du automatisera hela koncernrapporteringen och spara värdefull tid, samtidigt som du höjer kvalitén.

Under en demo får du bland annat: 

 • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
 • svar på dina frågor och funderingar från en av våra experter
 • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Boka en demo av vår plattform

Riksbyggen
Spiltan-invest-logga
monterro
skanska
Albert-logo

Läs fler artiklar