Hans Sollerman styrelseproffs
Hans Sollerman, styrelseproffs

“Boardeaser lämnar man inte”

Om Hans Sollerman

Hans Sollerman är en entreprenör som har starta 6 företag och sålde sitt senaste bolag e-man AB till finska Enfo 2017. Hans jobbade vidare inom Enfo och blev ansvarige Executive Vice President för en av de största affärsenheter inom Enfo, Application!

Han lämnad Enfo 2019 och blev styrelseproffs och investerare. Sitter idag i 10 styrelser och är ordförande i 7 av dem.

Hans älskar att stödja och utmana människor han möter och delar gärna med sig av sin erfarenhet, kunskap och nätverk.

Kort efter att styrelseproffset Hans Sollerman blev tillfrågad om att sitta i Örebro universitets styrelse fick han i uppdrag att hitta en styrelseportal och en plattform för styrelsens arbete. Han gjorde en analys av marknaden, tittade på flera aktörer och valde tillslut Boardeaser.

Idag används vår plattform inte bara för Örebro universitets styrelse, utan också för flera (närmare bestämt nästan alla) av de andra styrelser som Hans är med i. 

– Jag rekommenderade Boardeaser till flera av de andra bolagen där jag satt i styrelsen, och alla blev förtjusta! Nu har vi allt samlat på ett och samma ställe så att alla i respektive styrelse enkelt kommer åt det.

Allt på ett ställe

Hans Sollerman sitter idag i 10 styrelser och har 7 ordförandeuppdrag. Efter att ha sålt sitt tidigare bolag blev han en del av styrelsen för bland annat Örebro universitets holdingbolag, som önskade en styrelseportal där det var enkelt att hålla koll på bland annat dokument, styrelsens aktiebok och all annan information som tidigare fanns fysiskt på papper.

– Boardeaser vann utvärderingen som vi gjorde, och det går inte ens att mäta effekten av att använda plattformen. Det är en sådan effektivitetshöjning så det är inte sant, säger Hans. 

 

"Det går inte ens att mäta effekten av att använda plattformen. Det är en sådan effektivitetshöjning så det är inte sant."
Hans Sollerman styrelseproffs
Hans Sollerman
Styrelseproffs och entreprenör

En säkerhet och trygghet

Förutom effektivare processer och arbetsverktyg samt en gemensam plats för all dokumentation, bidrar styrelseportalen också till ett säkrare och tryggare arbete. Med plattformen upplever Hans att det blir lättare för de olika styrelserna att följa rätt lagar och principer och att våga lita på att arbetet sker enligt aktiebolagslagen, redovisningslagen och årsredovisningslagen.

– Boardeaser är ett av de viktigaste verktygen vi har när det kommer till aktiebolagslagen. Med Boardeaser är det lättare att säkerställa att vi i styrelserna upprätthåller aktiebolagens andemening. Det är väldigt viktigt med det stödet och att vi upprätthåller den kvaliteten, säger Hans.

Boka en kostnadsfri demo för att testa verktyget för styrelsearbete och rapportering. Helt gratis i 30 dagar! Klicka här för att boka >

Ett mer professionellt arbete

Idag använder Hans nästan alla delar av plattformen; allt från rapporteringsverktygen till dokumentmallar, utvärderingar, kallelser och mer.

– Boardeasers plattform har blivit mitt arbetsverktyg. Bland det första jag gör varje dag är att gå in i portalen, gå igenom allt jag har där och stämma av. När jag går in där kan jag se rapporter från alla de bolag som jag har i systemet. Nästan allt mitt arbete är därmed samlat på ett och samma ställe vilket är ovärderligt! säger Hans.

Att använda plattformen för rapportering och övrigt styrelsearbete har bland annat bidragit till positiva förändringar som alltid signerade dokument och protokoll, tydligare uppgifter och bättrad uppföljning och effektivare arbetsflöden. Det är numera lättare att hålla koll på viktiga dokument och säkerställa att man uppfyller aktiebolagens andemening.

– Vi har blivit effektivare och mer professionella i vårt styrelsearbete tack vare Boardeaser. Ska man ha ett professionellt styrelsearbete är det Boardeaser som gäller, säger Hans. 

Behöver du en plattform för ert styrelsearbete?

Testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor och funderingar från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Boka en demo av vår plattform

Dela artikeln