tips-inför-vd-rapportering

4 handfasta tips på innehåll och struktur inför din vd-rapportering

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Vad vill styrelsen verkligen veta genom vd-rapporten? ”Vi vill veta vad vd:n tänker på”. Så lyder det vanligaste svaret på frågan. Hur skapar du egentligen en vd-rapport som ger styrelsen ett tillfredsställande svar det de vill veta? En rapport som ökar ditt förtroendekapital men inte tar för mycket tid att producera.

Här får du våra bästa tips inför din vd-rapportering, hur du bäst strukturerar innehållet i din vd-rapport och som bygger förtroende hos din styrelse.

👉 Guide: Allt du behöver veta om vd-rapportering! Ladda ned gratis.

1. Ta ett steg tillbaka (zooma ut)

I det dagliga arbetet kan det vara svårt att hinna ta steget tillbaka för att titta se var ni just nu befinner er i förhållande till uppsatta mål. Ta tillfället i akt och se framtagandet av din vd-rapport som ett utmärkt tillfälle för detta.

Summera alltid organisationens syfte och mål i början av din rapport. Det gör att din rapport enkelt kopplas ihop med det större perspektivet. Med detta upplägg säkerställer du att din rapport verkligen fokuserar på det centrala och påminner styrelsen om organisationens huvudsakliga uppdrag och uppsatta mål. Du undviker också att styrelsen fastnar i diskussioner om mindre viktiga detaljer som riskerar att uppta dyrbar tid.

En bra vd-rapport får styrelsen att hålla farten under möte. Den guidar styrelseledamöterna till rätt fokus för diskussionerna.

2. Ta upp både positivt och negativt

Ett av våra tips inför din vd-rapportering är att försöka hålla den objektiv.

Även om det kan verka lockande, undvik att bara rapportera positiva resultat. Alla vet att vägen sällan är en raksträcka. Styrelsen vill och behöver få en helhetsbild av läget för att kunna ta välgrundade beslut. 

Att bara rapporterar om, eller överdriva, positiva händelser gör att du riskerar att tappa trovärdighet. Din styrelse måste känna tilltro till dig och din vd-rapport. De vill veta vad som håller dig vaken om nätterna så att de kan fatta rätt beslut och ge dig den bästa rådgivningen för att hantera olika typer av uppkomna situationer. 

Som en styrelseledamot uttryckt det ”…jag behöver även ta del av de dåliga nyheterna för att veta att hen vet. Annars kommer jag att anta att hen inte har full koll på sin verksamhet.”

3. Se framåt såväl som bakåt i din vd-rapport

Styrelsens uppgift är att övervaka och styra organisationen. Syftet med din vd-rapport är att hjälpa dem i det uppdraget. 

Din rapport ska innehålla en analys av tidigare resultat. Den ska också innehålla en prognos för hur du ser på framtiden och varför.

I din rapport bör du lyfta betydande händelser, innebörden av dem och de risker och möjligheter som du ser framför dig. Ingen kan verksamheten som helhet bättre än dig. Styrelsen vill veta din analys, dina insikter och vad du har baserat dem på.

När du skriver din vd-rapport, se den som ett verktyg att lösa problem som bekymrar dig. Det är en chans att lyfta företeelser som annars kanske skulle gå ledamöterna förbi, som vad som händer hos konkurrenterna.

👉 Guide: Allt du behöver veta om vd-rapportering!

4. Visa dina KPI:er i lättöverskådliga dashboards

En uppsjö av siffror gör din rapport svår att ta till sig. En vd-rapport som bara skildrar uppnådda prestationer i ord riskerar att missa att redogöra för orsakerna bakom och innebörden av de uppnådda prestationerna.

De tydligaste vd-rapporterna innehåller en pedagogisk dashboard som visuellt presenterar de viktigaste siffrorna. På så vis kan du som vd fokusera på att beskriva övergripande trender och innebörden av eventuella under- eller överprestationer.

En dashboard med de viktigaste KPI:erna som speglar organisationens mål, resultat och vad som ligger bakom, ger styrelsen en snabb överblick. De kan snabbare förstå varför vd:n har specifika funderingar och vad hen tampas med just nu. En dashboard med den viktigaste datan understödjer vd:ns berättelse med fakta – du blir mer trovärdig.

Behöver du fler tips inför din vd-rapportering, missa inte att ladda ned vår kostnadsfria guide.

Moderna verktyg underlättar din vd-rapportering

Med moderna digitala verktyg för din vd-rapportering kan du förenkla och samtidigt höja kvalitén på din vd-rapportering.

Med Boardeasers verktyg kan du skapa professionella vd-rapporter helt automatiskt på 1 minut. Du får visualiserade rapporter som din styrelse kommer att älska då de är så lätta att förstå.

Med full kontroll och blixtsnabb överblick över din verksamhets finansiella situation kommer du kunna fatta beslut med större självförtroende då dina beslut alltid kan backas upp av hårda fakta.

Här läser du mer om vårt verktyg för vd-rapportering.

Här kan du boka en gratis konsultation om du är nyfiken på våra verktyg.

Behöver du en plattform för bolagsstyrning och rapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Vill du veta mer om hur vår plattform kan hjälpa dig i ditt styrelse-, lednings- eller ekonomiarbete?

Vi visualiserar era siffror i tydliga tabeller och grafer som snabbt kan sammanställas i skräddarsydda rapporter.

Under demon kan vi visa dig hur du skapar en professionell vd-rapport på 1 minut!

Vårt molnbaserade verktyg är integrerad med alla vanliga ekonomisystem.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor och funderingar från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Logga in eller registrera dig gratis för att testa Boardeasers styrelseportal i 30 dagar.

Boka en demo av vår plattform

Riksbyggen
Spiltan-invest-logga
monterro
skanska
Albert-logo

Läs fler inlägg

Viktiga-nyckeltal

Viktiga nyckeltal – så väljer du

Är du styrelseledamot eller rapporterar till styrelsen? Lär dig välja rätt och viktiga nyckeltal att följa. Vi ger dig tre enkla tips.