Så har Håva:s styrelseordförande förenklat för alla ledamöter – med en styrelseportal

Håva har efter många och långa år av odling och forskning i ryggen utvecklat ett landbaserat marint odlingssystem som tack vare något som kallas Bioflock gör det hela cirkulärt och fritt från antibiotika. Det betyder att du snart kan äta den omåttligt populära vannameiräkan med ett jättegott samvete.

www.hava.se

Hur får man kontroll över administrationen i styrelsen? Och hur underlättar man för protokollskrivande medan besluten är färska? Suzanne Sandler, styrelseordförande i Håva AB, hittade lösningen i Boardeaser Styrelseportal.

Suzanne har lång och bred erfarenhet av styrelsearbete på olika poster. Hon har varit vd för Styrelseakademien och är nu valberedare i flera bolag jämte uppdraget som styrelseordförande i Håva AB. Under alla år har administrationen kring styrelsen och mötesprocessen varit omfattande.

– Det finns en risk att man skjuter på både förberedelser och protokollskrivande när det är många olika frågeställningar på agendan. Det är tidskrävande att tolka många sidor med anteckningar och bena ut vad som ska med i dokumentationen och inte, menar Suzanne.

Suzanne betonar vikten av ordning och reda, en utmaning i en startup när en styrelse ska vara effektiv och snabbfotad. Extra värdefullt är det dock eftersom ledamöter skiftar under åren. Styrande dokument måste lagras säkert och versionshistorik är viktig för att alla ledamöter ska kunna följa upp och enkelt ta del av rätt information.

"Det blir ordning och reda utan att jag egentligen behöver göra något själv."
Suzanne Sandler
Styrelseordförande i Håva AB

En flexibel lösning som underlättar för alla ledamöter

Suzanne ville hitta ett sätt att få koll på alla dokument redan från start, utan att lägga mer tid. Hon ville också arbeta mer transparent tillsammans med sina ledamöter och göra det möjligt för dem att ta del av beslut och styrande dokument när det passade dem. Hon hittade svaret i Boardeaser Styrelseportal.

– Med Boardeaser Styrelseportal får vi ordning och reda utan större ansträngning. Vi kan se vilket material som är aktuellt och tjänsten uppmuntrar till att utföra sina uppgifter direkt, som att skriva protokoll i anslutning till varje möte, berättar Suzanne.

Suzanne berättar också att hon uppskattar flexibiliteten i Boardeaser. Tilläggstjänster som vd-rapportering, ekonomianalys och styrelseutvärdering gör det möjligt för bolaget att växa i tjänsten efter hand.

Lätt att göra rätt – och sparar massor av tid

Efter flera år som användare av Boardeaser i flera organisationer, kan Suzanne konstatera att de största vinsterna är enkelheten och tidsbesparingen.

– Tidigare la jag väsentligt mer tid på samma saker, men framför allt var det jobbigare. Nu är arbetet enklare och mer stimulerande. Det blir ordning och reda utan att jag egentligen behöver göra något själv, berättar hon.

Under årens lopp har Suzanne haft löpande kontakt med medarbetarna på Boardeaser. Hon är nöjd med både supporten och dialogen de haft kring förbättringsmöjligheter.  

– Personalen på Boardeaser är fantastiskt serviceminded! De är kunniga och alltid lyhörda för förslag till utveckling av tjänsten, avslutar hon.

Så drar Suzanne fördel av Boardeasers Styrelseportal

  • Enkelt att hålla ordning och reda
  • Slipper lägga onödig tid på administrativa uppgifter
  • Lätt för alla ledamöter ta del av beslut och aktuell information
  • Tryggt att all information hanteras på ett säkert sätt
Dela artikeln

Behöver du ett verktyg för ditt styrelsearbete?

Boka en demo och prova Boardeaser Styrelseportal i 30 dagar – helt utan kostnad!

Vill du veta mer om hur vår tjänst kan hjälpa dig i ditt styrelsearbete? Boardeaser är en komplett styrelseportal som digitaliserar alla delar i styrelsearbetet så som dagordning, kallelse, e-signering och beslutsuppföljning.

Under en demo får du:

  • en skräddarsydd genomgång av portalen
  • svar på dina frågor från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår tjänst i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något.

Skicka in formuläret för att boka en demo