Yabie AB

Ett framtidssäkrat rapporteringsverktyg stöttar Yabies tillväxtresa

Yabie är ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag, som med innovation och säljkraft konsoliderar marknaden för kassasystem och betallösningar. Den molnbaserade allt-i-ett-produkten lockar allt från kvarterskrogen till IKEA. 

yabie.com

Efter ett antal förvärv hade Yabie växt snabbt. De externa kraven på redovisning ökade och internt krävdes full koll på situationen i alla bolag. Ruud Suntjens, CFO på Yabie, valde Boardeaser för att strukturera koncernens rapportering.

När organisationen plötsligt bestod av flera bolag, krävdes ett verktyg för att omgående komma i gång med en strukturerad rapportering för alla bolag i koncernen, men också på konsoliderad koncernnivå. Med tanke på den snabba tillväxttakten, skulle det dessutom krävas ett framtidssäkrat system som bolagsgruppen kunde växa i.

– Med Boardeaser kunde vi snabbt få en strukturerad och flexibel lösning på plats. På kort tid fick vi överblick över hela koncernens finansiella situation, berättar Ruud.

Korrekt från start ger trygghet

Med hjälp av Boardeasers rapporteringslösning och en smidig onboardingprocess, har Yabie på kort tid kunnat strukturera sin koncernrapportering. Projektet började med en ordentlig genomgång för att allt skulle göras rätt från början.

"Boardeasers koncernrapportering är en framtidssäker lösning som vårt bolag kan växa i."
Ruud Suntjens
CFO på Yabie

– Vi behövde lite vägledning för att göra rätt från början och så hade vi behov av några speciallösningar. I de situationerna fick vi möjlighet till samtal eller möte med vår kontaktperson på Boardeaser. De har haft mycket tålamod med oss, berättar Ruud.

– Boardeaser bjöd dessutom på digitala utbildningar. Där kunde vi lära oss verktyget mer detaljerat och hade också möjlighet att ställa redovisningstekniska frågor direkt till en specialist, fortsätter han.

Med en välplanerad implementering och data som synkroniseras direkt från bolagens bokföringssystem, kan ledningen på Yabie nu känna sig trygga i att rapporteringen är färsk och korrekt.

Robin Skarphagen, ekonom och produktspecialist med ansvar för implementeringen hos Yabie, ser också tydliga vinster för bolagsgruppen.

– Det är roligt att se hur vårt konsolideringsverktyg effektiviserat rapporteringsprocessen för Yabie. Vi ser fram emot att se de växa som koncern tillsammans med vårt verktyg, säger Robin.

Boka en kostnadsfri demo för att testa verktyget för koncernkonsolidering.
Helt gratis i 30 dagar! Klicka här för att boka >

Snabba analyser som är lätta att förstå

Med Boardeaser har Ruud och hans kollegor på Yabie kunnat spara betydelsefull tid – varje månad. I jämförelse med manuellt arbete i Excel, är tidsvinsten stor och de upplever en större tillförlitlighet till underlaget.

– Det är väldigt enkelt att få ihop våra standardrapporter och vi upplever att det går fortare för varje månad. Vi kan snabbt sammanställa månadens resultat och vår data presenteras på ett tydligt sätt som är lätt att förstå, säger Ruud.

Stöd i tillväxtresan

Yabie har vuxit väldigt snabbt det sista året båda organiskt och genom förvärv. Som CFO på Yabie, har Ruud i uppdrag att bygga upp en finansavdelning som kan stötta organisationen. Framför allt behöver de kunna skala upp verksamheten i takt med tillväxten.

– Boardeaser har flexibiliteten och bredden vi behöver för att kunna hantera koncernförändringar över tid, avslutar Ruud.

Idag har Yabie regelbunden kontakt med produktexperterna på Boardeaser. De använder också de supportfilmer som finns tillgängliga på webben, för att utveckla sin detaljkunskap i verktyget och utbilda nya kollegor.

Vill du veta mer om hur du skapar en korrekt koncernredovisning och konsolidering? Se vårt kostnadsfria webbinarium här.

Dela artikeln

Vill du förenkla er koncernrapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Letar du efter ett system som gör din konsolidering, rapportering och årsredovisning snabbare och bättre?  Med Boardeaser kan du spara värdefull tid, samtidigt som du höjer kvaliteten.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor från en av våra specialister
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Robin Skarphagen

Produktspecialist Koncern

Skicka in formuläret för att boka en demo