porträtt Jonas Forsberg
Svanberg & Co. Invest

Vi kom bort från Excel-träsket

grön logo, Svanberg Invest

Svanberg & Co. Invest

Svanberg Investeringar är ett familjeägt och snabbt växande investmentbolag med ett investeringsfokus på nischade bolag i onoterad samt noterad miljö.

Svanberg & Co. Invest har för närvarande 24 företag i sin portfölj inom djurvård, foodtech, greentech, life science, resor och mjukvara.

svanberg.io

Boardeasers rapportlösning ser till att styrelsen för Svanberg & Co. Invest har den information de behöver för att kunna ta rätt beslut och agera med den snabbhet som deras verksamhet kräver. Deras vd:ar och ekonomichefer är också väldigt tacksamma över att de nu slipper krångel med olika Excel-dokument.

– Vi kom väldigt enkelt igång med Boardeaser, utan några större utmaningar. vd:arna och deras ekonomiansvariga formligen slet det ur våra händer då de var ivriga med att komma bort från Excel-träsket, säger Jonas Forsberg.

Jonas Forsberg är CFO för Svanberg & Co. Invest. Han har ansvaret för all rapportering, hur alla vd:arna i deras olika bolag rapporterar till styrelsen och hur man får ut och levererar den ekonomiska rapporten som styrelsen ska fatta sina beslut på.

Svanberg & Co. Invest är unika i den bemärkelsen att de drivs och ägs av en entreprenör, vilket tydligt genomsyrar hela verksamheten. Beslutsvägarna är väldigt korta och det går fort mellan idé, beslut och handling. Styrelsen vill och behöver därför kontinuerligt få in mycket information gällande den löpande verksamheten för att kunna agera både rätt och snabbt.

– Att ha ett pålitligt verktyg som kan hantera detta effektivt är A och O, det får inte bli fel. Att hålla på med olika Excel-ark blir snabbt komplicerat och rörigt, säger Jonas Forsberg. Han fortsätter.

– Med Boardeaser har vi kommit bort från Excel-träsket och våra vd:ar kan förmedla sin information till styrelsen, enkelt, snyggt, säkert och på ett sätt som inte är alltför tidskonsumerande.

"Nu har vi bra beslutsstöd som underlättar och effektiviserar för vår styrelse, våra vd:ar och våra ekonomichefer."
porträtt Jonas Forsberg
Jonas Forsberg
CFO på Svanberg & Co

Vi har fått lugnare och lyckligare VD:ar och ekonomichefer

– Att göra ett månadsbokslut på tio dagar kräver ett visst arbete. Först måste man få fram resultatet och det ska föras över data från bokslutsprogrammet till Excel. Sen ska vd:n väldigt snabbt göra en sammanfattning och skriva en rapport, säger Jonas Forsberg.

– Med Boardeaser krymper den här tiden avsevärt. Dessutom kan man jobba parallellt med siffrorna på en sida och själva rapporten på en annan.

– Att skapa en professionell rapport går också mycket snabbare. Man skulle kunna säga att den här tiden för rapportering som vd:ar aldrig har, den har trollats bort.

Play Video

Det bästa rapporteringsverktyget

Jonas Forsberg har genom åren testat många olika verktyg och är licensierad att arbeta i flertalet olika program för rapportering och analys. Han anser att Boardeasers lösning är bland det absolut bästa rapporteringsverktyget han har arbetat i.

–  I deras lösning kan jag snabbt skapa de rapporter och grafer som jag behöver. Sen uppdateras de automatiskt när ny data kommer in.

– Boardeaser löser så många problem. Jag kan titta på resultaträkningen, göra “drill-downs” ända ner till transaktionerna och se ekonomin i trender över år. De flesta ekonomisystem klarar inte av det eller gör det mycket sämre.

– Men den absolut största effekten är lite lugnare och lyckligare vd:ar och ekonomichefer på alla våra bolag, avslutar Jonas Forsberg.

Dela artikeln

Vill du förenkla din rapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Vi visualiserar din bokföring i tydliga tabeller och grafer som du snabbt sammanställer i skräddarsydda rapporter. Vårt molnbaserade verktyg är integrerat med alla vanliga ekonomisystem.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av våra rapporteringsverktyg
  • svar på dina frågor från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Skicka in formuläret för att boka en demo