eEducation Albert AB

“Boardeasers system är tryggt, effektivt och intuitivt!”

Albert startades av barndomsvännerna Arta Mandegari och Salman Eskandari som studerade vid Chalmers i Göteborg. De engagerade sig ideellt, kvällar och helger, i att erbjuda gratis mattehjälp till barn från Göteborgs förorter.

Albert startade med ett tydligt mål – att demokratisera kunskap genom teknologi.

hejalbert.se

I samband med förvärvet av ett utländskt dotterbolag gick Martin Dahlgren, Head of Finance på eEducation Albert, från att arbeta i Excel till att använda Boardeasers verktyg för koncernkonsolidering.

Tidigare hade Martin använt Excel till bolagets koncernkonsolidering men i samband med Q1 2022 kände han att han behövde ett systemstöd. Koncernen bestod nu av flera bolag, varav ett var utländskt och mer rörelsedrivet än det svenska dotterbolaget.

Med olika valutor och mycket som hände skulle det nu ta för lång tid att göra konsolideringen i Excel.

– Att använda Boardeaser ger trygghet, effektiviserar arbetet och skapar tid för mer värdeskapande arbete, säger Martin.

Tajt deadline krävde snabb uppsättning

När det var dags för eEducation Albert att börja använda ett systemstöd för konsolideringen behövde Martin ett verktyg som gick snabbt att implementera, förstå och komma igång med. För att få ihop kvartalet på ett effektivt sätt behövde han något direkt. 

– Jag tyckte att Boardeasers verktyg kändes klockrent. Det är väldigt prisvänligt och effektivt, och det gick väldigt snabbt att komma igång med.

Jag behövde ett system som jag kunde komma igång med direkt för att få ihop mitt kvartal effektivt, och Boardeaser var väldigt snabba i uppsättningen, berättar Martin.

"Verktyg känns klockrent. Det är väldigt prisvänligt, effektivt, och det gick väldigt snabbt att komma igång med det."
Martin CFO
Martin Dahlgren
Head of Finance på eEducation Albert

Mer stabilitet och mindre risk

Med hjälp av systemet har bolagets konsolidering blivit tryggare. Det är lättare att snabbt se om saker stämmer och avstämningar, avskrivningar på övervärden och mycket annat sker automatiskt. Det minskar risken för manuella fel, vilket Martin upplever bidrar till att man kan känna sig trygg i att konsolideringen är korrekt.

– Jag tycker att Boardeaser produkt är jättebra. Systemet kan hantera komplexitet och är samtidigt väldigt intuitivt. Dessutom går det att integrera med bland annat Fortnox som vi använder för våra svenska bolag, så jag får in alla mina filer bara genom att trycka på en knapp.

Boka en kostnadsfri demo om du är nyfiken och vill testa verktyget för koncernkonsolidering gratis i 30 dagar! Klicka här för att boka >

En positiv effekt på bolaget i stort

Att använda systemet för bolagets konsolidering har frigjort mer tid för både Martin och organisationen i stort. Det har också blivit lättare att lägga sitt fokus på rätt saker och mer värdeskapande processer.

Med Boardeaser har tiden som går till administrativt arbete blivit mycket mindre, och arbetet med koncernredovisning och koncernkonsolidering går nu mycket snabbare.

– Jag läste innan att man kan konsolidera på endast en minut, och det stämmer faktiskt! Det går väldigt snabbt och smidigt, vilket möjliggör bland annat effektivare och mer kontinuerliga avstämningar.

Tidigare konsoliderade jag en gång i kvartalet men nu gör jag det en gång i månaden. Det känns inte längre som ett projekt att göra det, berättar Martin.

Ett system att växa med

eEducation Albert behövde ett system som inte bara möter de behov de har idag utan också kommer att fungera långsiktigt och möta framtida behov.

 – Vår konsolidering kommer att växa över tid och därför ville jag ha ett system som det går att växa i. Det känns som att Boardeaser verkligen är ett sånt system, trots att det är mycket mer prisvänligt än konkurrenter jag har pratat med, berättar Martin.

Idag får bolaget dessutom stöd och snabb återkoppling när de behöver. Supportteamet på Boardeaser finns alltid tillgängliga för att hitta lösningar när eventuella problem dyker upp. 

Vill du veta mer om hur du skapar en korrekt koncernredovisning och konsolidering? Se vårt kostnadsfria inspelade webbinarium.

Dela artikeln

Vill du förenkla er koncernrapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Letar du efter ett system som gör din konsolidering, rapportering och årsredovisning snabbare och bättre?  Med Boardeaser kan du spara värdefull tid, samtidigt som du höjer kvaliteten.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor från en av våra specialister
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Robin Skarphagen

Produktspecialist Koncern

Skicka in formuläret för att boka en demo