Styrelsemöten på distans

Säkra styrelsemöten på distans

Viktiga möten och beslut skjuts ofta upp för att styrelsen inte har möjlighet att samlas fysiskt. Det behöver inte vara så, om ni förberett er med rätt lösningar och metoder. En säker styrelseportal med integrerade videomöten och e-signering håller arbetet i gång – oavsett var medlemmarna befinner sig.

En bra digital styrelseportal effektiviserar det löpande styrelsearbetet och skapar utrymme för bolagsbyggande. Men digitalt styrelsearbete är mer än en effektiviseringsåtgärd – det handlar också om riskminimering.

Styrelsearbete på distans – en säkerhetsfråga

I en professionell, digital styrelseportal kan affärskritisk och sekretessbelagd information hanteras säkert. En lika viktig säkerhetsaspekt är möjligheten till distansarbete, för att säkra styrelsens framdrift när medlemmar inte kan medverka fysiskt. Det digitala styrelsearbetet gör att kritiska möten kan genomföras med kort varsel, oberoende av var medlemmarna finns geografiskt.

En styrelse som kan genomföra allt arbete på distans är helt enkelt bättre förberedd för oväntade händelser. Styrelsemöten  genomför du effektivt och säkert på distans med en styrelseportal.

Kan hela mötesprocessen genomföras på distans?

Absolut, hela vägen från dagordning till signerat protokoll. Allt som krävs är att styrelsen arbetar i en säker, digital styrelseportal med tre nyckelfunktioner:

 1. Digital mötesprocess
  Förbered hela mötesprocessen i er digitala styrelseportal – sätt datum och dagordning, ladda upp inläsningsmaterial och skicka kallelse. Allt finns tillgängligt för styrelsen på en samlad och säker plats, dygnet runt och var ni än befinner er.

  Läs mer om de smarta funktionerna i en styrelseportal här.

 2. Videomöte på webben
  Aktivera ett säkert videomöte direkt i er styrelseportal. En unik länk bifogas i kallelsen och deltagarna behöver bara en dator, ingen programvara krävs.

  Upptäck hur enkelt webbaserade videomöten fungerar här.

 3. Signera med BankID
  Avsluta mötesprocessen genom några knappklick – justera, godkänn och e-signera protokollet med era BankID.

  Så fungerar e-signering >

Behöver du ett verktyg för ditt styrelsearbete?

Boka en demo och prova Boardeaser Styrelseportal i 30 dagar – helt utan kostnad!

Vill du veta mer om hur vår tjänst kan hjälpa dig i ditt styrelsearbete? Boardeaser är en komplett styrelseportal som digitaliserar alla delar i styrelsearbetet så som dagordning, kallelse, e-signering och beslutsuppföljning.

Under en demo får du:

 • en skräddarsydd genomgång av portalen
 • svar på dina frågor från en av våra experter
 • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår tjänst i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något.

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar