Kvinna har styrelsemöte på distans, har videomöte

Säkra styrelsemöten på distans

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Viktiga möten och beslut skjuts ofta upp för att styrelsen inte har möjlighet att samlas fysiskt. Det behöver inte vara så, om ni förberett er med rätt lösningar och metoder. En säker styrelseportal med integrerade videomöten och e-signering håller arbetet i gång – oavsett var medlemmarna befinner sig.

En bra digital styrelseportal effektiviserar det löpande styrelsearbetet och skapar utrymme för bolagsbyggande. Men digitalt styrelsearbete är mer än en effektiviseringsåtgärd – det handlar också om riskminimering.

Styrelsearbete på distans – en säkerhetsfråga

I en professionell, digital styrelseportal kan affärskritisk och sekretessbelagd information hanteras säkert. En lika viktig säkerhetsaspekt är möjligheten till distansarbete, för att säkra styrelsens framdrift när medlemmar inte kan medverka fysiskt. Det digitala styrelsearbetet gör att kritiska möten kan genomföras med kort varsel, oberoende av var medlemmarna finns geografiskt.

En styrelse som kan genomföra allt arbete på distans är helt enkelt bättre förberedd för oväntade händelser.

Kan hela mötesprocessen genomföras på distans?

Absolut, hela vägen från dagordning till signerat protokoll. Allt som krävs är att styrelsen arbetar i en säker, digital styrelseportal med tre nyckelfunktioner:

 1. Digital mötesprocess
  Förbered hela mötesprocessen i er digitala styrelseportal – sätt datum och dagordning, ladda upp inläsningsmaterial och skicka kallelse. Allt finns tillgängligt för styrelsen på en samlad och säker plats, dygnet runt och var ni än befinner er.

  Läs mer om de smarta funktionerna i en styrelseportal här.

 2. Videomöte på webben
  Aktivera ett säkert videomöte direkt i er styrelseportal. En unik länk bifogas i kallelsen och deltagarna behöver bara en dator, ingen programvara krävs.

  Upptäck hur enkelt webbaserade videomöten fungerar här.

 3. Signera med BankID
  Avsluta mötesprocessen genom några knappklick – justera, godkänn och e-signera protokollet med era BankID.

  Så fungerar e-signering >

Så kommer du igång med digitalt styrelsearbete

Boardeasers styrelseportal erbjuder alla funktioner som krävs för säkert styrelsearbete på distans – och mycket mer.

Testa Boardeasers styrelseportal gratis i 30 dagar >

Boka en gratis demo >

Läs fler inlägg

Viktiga-nyckeltal

Viktiga nyckeltal – så väljer du

Är du styrelseledamot eller rapporterar till styrelsen? Lär dig välja rätt och viktiga nyckeltal att följa. Vi ger dig tre enkla tips.