Case-Luminar-Ventures
Luminar Ventures

Digital lösning ger oss snabb insyn i alla våra investeringar

portätt på medarbetare på investmentbolaget Luminar

Luminar Ventures riskkapitalbolag är verksamma i Sverige. De fokuserar sina investeringar på startups inom techsektorn. Luminar Ventures tillhandahåller inte bara finansiering utan också ett aktivt operativt stöd till Sverigebaserade teknikföretag som befinner sig i ett tidigt skede. 

luminarventures.com

För Investmentbolaget Luminar Ventures är det affärskritiskt att snabbt och enkelt kunna följa sina investeringar i realtid för att fort kunna ta rätt beslut och agera.

Luminar Ventures är en större investerare, en så kallad lead investor och kan därför ställa krav på att få tillgång till ingående information om bolagen.

Luminar vill att informationen ska vara lättillgänglig och i samma format så att de snabbt kan göra en bedömning av bolaget.

 – Jag får en WOW-känsla när jag öppnar Boardeaser och i en och samma vy kan se grafer över alla våra bolag, jag kan jämföra intäkter, antal kunder eller hur vi ligger till mot uppsatta KPI:er.

 – Det ger mig en snabb översikt över dynamiken i hela portföljen, på ett och samma ställe, säger Jacob Key, General Partner på Luminar Ventures.

Jacob Key som är General Partner ansvarar för alla investeringar, letar bolag och träffar founders. Tillsammans med founders försöker han hitta en gemensam vision och beslutar om de ska investera eller ej. När investeringen väl är gjord så hjälper Luminar till att förvekliga den gemensamma visionen för bolaget.

"Jag får en WOW-känsla när jag öppnar Boardeaser och i en och samma vy kan se grafer över alla våra bolag."
Jacob Key
General Partner på Luminar Ventures

Vi kan se verkligheten bakom alla fina PowerPoints

Som Investerare är det viktigt att kunna se verkligheten bakom alla fina PowerPoints. Saknar man en bra lösning är risken stor att man får in en massa information i en mängd olika format som man sen får sitta på heltid att tolka för att få ut tillförlitliga data som det går att fatta beslut på.

– Vi investerar i många olika bolag och behöver hela tiden ha stenkoll på hur det faktiskt går för de olika bolagen för att kunna sätta in rätt resurser i rätt tid.

– Boardeaser är ett jättebra verktyg för oss investerare, verktyget ser till att vi får all information i ett liknade format samt att det snabbt och enkelt ger oss en sanningsenlig överskådlig insikt för hur verkligheten ser ut.

– Verktyget visar oss både de viktiga KPI:erna i de olika bolagen, men också hårda finansiella siffror, säger Jacob Key.

Play Video

Sparar tid samtidigt som vi snabbt får insikter att agera på

Luminar och alla deras portföljbolag har snabbt kommit igång med Boardeaser och alla dess verktyg. När en ny investering görs finns en smidig onboarding som tagits fram tillsammans med Boardeaser. Luminar är väldigt måna om att portfoliobolagen och grundarna ska jobba med samma verktyg och att de börjar använda dem så snabbt som möjligt.

– Som investerare har vi en otrolig nytta av Boardeaser, verktygen underlättar för oss att få kvalitativa insikter att snabbt agera på, om våra potentiella eller nuvarande investeringar.

Innan Boardeaser behövde vi lägga en massa tid på att få in information och därefter tolka den korrekt för att kunna göra en bedömning av läget, säger Jacob Key

– Våra grundare sätter också ett väldigt stort värde på verktyget då de bland annat använder det för att kommunicera effektivt och professionellt till alla sina investerare och det underlättar och snabbar upp processen om de exempelvis behöver be en investerare om mer pengar då investeraren redan har en väldigt bra inblick över utvecklingen i det aktuella bolaget.

Trovärdiga beslutsunderlag som sparar tid

Boardeaser har gett Luminar Ventures stenkoll på alla sina investeringar utan att de behöver lägga ned en massa onödig tid, de vet hela tiden hur det går och vad vi behöver göra för att maximera resultatet av sina investeringar. 

Dela artikeln

Vill du förenkla din rapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Vi visualiserar din bokföring i tydliga tabeller och grafer som du snabbt sammanställer i skräddarsydda rapporter. Vårt molnbaserade verktyg är integrerat med alla vanliga ekonomisystem.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av våra rapporteringsverktyg
  • svar på dina frågor från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Skicka in formuläret för att boka en demo