Di Gasell till snabbväxande fintech-bolaget Boardeaser – andra gången i rad

Framgångarna fortsätter för Boardeaser, som får ännu en utmärkelse från Dagens Industri för sin snabba tillväxt. Bolaget går starkt framåt med sin molntjänst för styrelser och ledningsgrupper, trots det rådande konjunkturläget.

Dagens Industri utser varje år Sveriges snabbast växande företag. Bara en procent av landets företag uppfyller kraven på stark tillväxt och sunda finanser. Boardeaser har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Di Gasell och tillväxten ser stark ut även i år.

Boardeaser är en molntjänst som automatiserar och digitaliserar styrelsearbeterapportering och koncernkonsolidering. Tjänsten ska göra det enklare att få insikt i företagets situation. Efterfrågan är stabil, trots den pågående konjuktursvängningen.

Relevans oavsett konjunkturläge

Pär Haga, medgrundare och vd på Boardeaser, menar att den stabila tillväxten till stor del beror på att bolagets produkter är relevanta i alla konjunkturlägen.

– Vår tjänst har stort värde oavsett konjunkturläge. Vare sig du är på en tillväxtresa eller behöver ha extra kontroll på finanserna, bör du ha insikt och överblick i din organisation. Inte minst nu, när läget är osäkert. Det ger vårt bolag en stabilitet, förklarar han.

Produktutveckling med örat mot marken

Pär understryker att framgångarna inte bara grundar sig på en relevant produkt utan också på en kundnära arbetsmetod där kundens behov alltid är i fokus.

– Köpviljan är väldigt hög eftersom vi utvecklar lösningar som vi vet svarar upp mot verkliga behov. Medarbetarna i vår produktutveckling är lyhörda och har ett nära samarbete med våra kunder för att effektivt fånga upp vad de har behov av, och hur. Om det går bra för kunden, går det bra för oss, berättar Pär.

– Vi har fantastiska medarbetare som alltid sätter kunden i fokus. Vi har jobbat hårt för att bygga en kultur där allt vi gör har ett tydligt syfte och mening, säger Pär

En spridningseffekt som ger medvind

Boardeaser har de senaste två åren inlett stora samarbeten med bland annat Fortnox och Danske Bank. Strategiska samarbetspartners gör att man mer effektivt lyckas nå ut till fler. 

– Våra partners tror på samma saker som oss, att vara lyhörda och förenkla för våra kunder att driva sina företag och föreningar på ett så framgångsrikt sätt som möjligt. Tillsammans med våra partners kan vi nå ut och stötta fler, säger Pär.

Pär berättar också att en stor del av kundförvärven nu sker på rekommendation. En hög kundnöjdhet har skapat en stadig tillströmning av nya kunder.

– Vi tror verkligen på vår produkt, den är väldigt konkurrenskraftig och löser verkliga behov. Vi ser det i kundnöjdhet. Många av våra kunder sitter på flera uppdrag där de vill implementera våra lösningar och det ser vi som ett kvitto på att vi lyckas med det vi vill, avslutar Pär.

Boardeaser tilldelades priset den 25:e oktober, under den gala Dagens Industri arrangerar årligen för Stockholmsregionen.

Fakta DI Gasell

Utmärkelsen DI Gasell delas årligen ut av Dagens Industri och tillfaller mindre än 1% av landets företagare. Ett Gasellföretag har:

  1. En nettoomsättning över 10 miljoner kronor
  2. Minst tio anställda
  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  7. Sunda finanser.

Läs mer på Di Gasells webbplats >

Boka demo idag och testa vår tjänst i 30 dagar utan kostnad!

Helt gratis och utan krav

Vill du veta mer om hur vår plattform kan hjälpa dig i ditt styrelse-, lednings- eller ekonomiarbete?

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor och funderingar från en av våra experter
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Efteråt får du möjlighet att testa vår plattform i 30 dagar utan kostnad. Du förbinder dig inte till något, abonnemanget avslutas automatiskt efter testperioden om du inte väljer att fortsätta. 

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar