Boardeaser lanserar digital inlämning av koncernårsredovisning – vad innebär det?

Snart lanserar Boardeaser ännu en del i sin koncernlösning – digital inlämning av koncernårsredovisning. Med detta blir Boardeaser Koncern en komplett tjänst för konsolidering, rapportering och årsredovisning. Vi har fått en pratstund med Tim Hansen, affärsutvecklare på Boardeaser.

Hej Tim! Du är ansvarig för produktutvecklingen av Boardeaser Koncern. Kan du berätta för oss varför ni har utvecklat den här nya funktionaliteten? 

– Anledningen till att vi har utvecklat koncernårsredovisningen är att vi har sett en ökande efterfrågan. Vi har varit i kontakt med tusentals koncernkunder och nästan alla uttrycker en stark önskan om att kunna lämna in årsredovisningen digitalt. Det kommer ju dessutom ett lagkrav inom kort. Vi finns till för att göra det enklare för våra kunder och det här är verkligen efterlängtat.

Det låter som att ni har identifierat en tydlig efterfrågan. Hur kommer den nya koncernårsredovisningstjänsten att integreras med Boardeaser Koncern?

– Koncernårsredovisningen är helt integrerad med resten av Boardeaser Koncern, det är en naturlig förlängning av våra befintliga tjänster. Genom att erbjuda en sammanhängande helhetslösning för koncernredovisning, kan våra kunder vara säkra på att all information är sömlöst integrerad och konsoliderad. Vi ser faktiskt inte några andra helhetslösningar på marknaden som kan erbjuda detta just nu.

Vilka är de största fördelarna med att lämna in koncernårsredovisningen digitalt, anser du?

– En av de mest påtagliga fördelarna är effektiviteten. Genom att använda vår tjänst går processen mycket snabbare. Det resulterar också i en högre kvalitet på redovisningen. 


På vilket sätt höjer det kvaliteten på bokföringen?

– Vi rekommenderar att våra kunder genomför koncernkonsolidering månadsvis, precis som med månadsbokslut. I Boardeaser är detta otroligt effektivt och tar bara ungefär en minut per bolag. Genom att göra konsolidering månadsvis kan man säkerställa att avstämningar är korrekta, och i slutet av året behöver man bara komplettera med noter och bokföringstekniska detaljer. 


Så det handlar inte bara om teknisk lösning, utan också om en ny arbetsmetod?

– Ja, precis. Genom att hålla en hög kvalitet på konsolideringen genom hela året minskar behovet av felsökning och reparation i slutet av året. Vårt system främjar också systematik och struktur i bokföringsarbetet, vilket i sin tur ökar den övergripande kvaliteten.


Om vi tittar på marknaden, varför ska jag välja att göra min koncernredovisning i just Boardeaser?

– En av de stora anledningarna är att många av våra kunder fortfarande använder kalkylark för sin koncernredovisning. Vi ser att fler och fler revisorer och företag börjar inse att det är dags att uppgradera till en mer robust och spårbar lösning. Vår koncerntjänst ger precis detta – hög kvalitet och spårbarhet. Vi fyller ett gap på marknaden och vi är övertygade om att vårt erbjudande kommer att vara mycket attraktivt för många företag.


Slutligen, när kan vi förvänta oss att se lanseringen av Boardeaser Koncernårsredovisning?

– Vi förväntar oss certifiering av Bolagsverket redan nu i oktober. Den ska vara etablerad och fullt funktionell inför årsredovisningen i februari nästa år. Vi ser fram emot att kunna erbjuda detta till företag som vill modernisera och förbättra sin koncernredovisning.

Vill du se hur det fungerar?

Våra produktspecialister visar gärna hur Boardeaser Koncern och digital inlämning av koncernårsredovisning fungerar. Boka en kostnadsfri demo nedan för att se hur tjänsten fungerar i praktiken och få chans att ställa dina frågor. Självklart helt gratis och utan förbindelser!

Vill du förenkla er koncernrapportering?

Nu kan du testa Boardeaser i 30 dagar utan kostnad!

Letar du efter ett system som gör din konsolidering, rapportering och årsredovisning snabbare och bättre?  Med Boardeaser kan du spara värdefull tid, samtidigt som du höjer kvaliteten.

Under en demo får du bland annat: 

  • skräddarsydd genomgång av plattformens funktioner
  • svar på dina frågor från en av våra specialister
  • tips på hur du kan jobba smartare (istället för hårdare)

Boka en demo genom att fylla i formuläret till höger. Vi återkommer så snart vi kan med förslag på tider.

Robin Skarphagen

Produktspecialist Koncern

Skicka in formuläret för att boka en demo

Läs fler artiklar