boardeaser-vd-par

Vinnova ger stöd till Boardeaser för unik konkurrentanalys

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Boardeaser har beviljats stöd från Vinnova för att utveckla en ny och unik tjänst för konkurrentanalys. Målet är att kunna erbjuda bolag att snabbt och enkelt kunna jämföra egna nyckeltal och finansiell data med konkurrenter och andra bolag.

– Detta är en produkt som många har efterfrågat. Ofta kan det vara svårt att veta vad som är bra nivåer för t.ex. soliditet, vinstmarginal eller likviditet, men med denna tjänst kan du nu jämföra dina siffror med konkurrenter och andra liknande bolag, säger Pär Haga, vd för Boardeaser.

Boardeaser har tidigare utvecklat tjänster som ger automatiserade ekonomiska rapporter direkt från bokföringen. Med dessa tjänster kan vi säkerställa att styrelsen har mycket god insyn i hur bolaget går samt dess finansiella ställning. Samtidigt sparar vi mycket tid för ledningsgruppen som istället kan lägga mer tid på försäljning och värdeskapande aktiviteter.

Projektet kommer genomföras tillsammans med Bisnode som blir leverantör för den finansiella informationen för de bolag man önskar jämföra med. Stödet från Vinnova ges genom utlysningen ”Öppen innovation” som ska främja nya samarbeten och innovationer mellan stora och små bolag.

– Boardeaser ligger i framkant när det gäller innovativa lösningar som underlättar och effektiviserar styrelsearbetet. De har hittat en väldigt spännande nisch där vi tillsammans kan skapa stort värde för kunderna. Vi ser fram emot ett gott samarbete, sägerJoakim Skog, Innovation Specialist & Intrapreneurial Disruptor, på Bisnode.

Fakta

Boardeaser är en av fyra aktörer som tillsammans med Bisnode kommer utveckla nya tjänster baserade på data från Bisnode. Totalt har hela projektet beviljats stöd med 1,57 miljoner. Vinnova har beviljat ansökan till utlysningen Öppen innovation i industrin med följande motivering:

”Ansökan är välskriven och efter intervju och komplettering bedöms den som en spännande möjlighet för öppen innovation. Den förväntade inverkan på det svenska ekosystemet bedöms vara stor och ansökan har därför prioriterats för att erhålla Vinnovas finansiering. Beslutet baseras på en bedömning av projektets potential, aktörskonstellation och genomförbarhet. Bedömningen är en sammanvägd värdering efter intervjumöte med Vinnova som baserats på en föregående rekommendation gjord av externa bedömare och Vinnovas handläggare. När utlysningen stängde hade 25 ansökningar skickats in. De ansökningar som avslogs bedömdes inte uppfylla kriterierna i lika hög grad som de som beviljats.”

Kontaktinformation

Pär Haga
Vd, Boardeaser AB
par@boardeaser.com
073-725 19 83

Läs fler inlägg

Viktiga-nyckeltal

Viktiga nyckeltal – så väljer du

Är du styrelseledamot eller rapporterar till styrelsen? Lär dig välja rätt och viktiga nyckeltal att följa. Vi ger dig tre enkla tips.