Skrivbord med laptop, mobiltelefon, block, pennor och kaffemugg

Tvåfaktorsautentisering

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Nu kan du logga in med BankID eller säkerhetsnyckeln YubiKey i Boardeaser! Flexiblare och säkrare, välj det sätt som passar dig bäst.

●  Slipp hålla reda på lösenord med BankID
●  Hög säkerhet med den fysiska usb-nyckeln YubiKey
●  Valbart krav på tvåfaktorsautenticering för alla i styrelsen

Tvåfaktorsautentisering innebär att det krävs två olika komponenter för att logga in. För BankID krävs ditt personnummer och verifiering med BankID-programmet på din telefon eller dator.

YubiKey är en fysisk säkerhetsnyckel som finns att köpa separat och som passar i datorns usb-ingång. Med YubiKey loggar du in genom att ange ditt användarnamn/lösenord och samtidigt som den fysiska säkerhetsnyckeln sitter i en usb-ingång på din dator.

Är ni som organisation angelägna om att styrelsens material skyddas maximalt så kan ni kräva att alla måste använda sig av tvåfaktorsautenticering (alltså antingen BankID eller YubiKey) för åtkomst till styrelserummet i Boardeaser.

Så här aktiverar du inloggning med BankID eller YubiKey:

1. Logga in med användarnamn och lösenord som vanligt
2. Klicka på ditt namn och välj ”Min profil”
3. Klicka på ”Säkerhet”
4. För BankID: Ange ditt personnummer och verifiera med BankID
5. För YubiKey: Klicka på ”Lägg till säkerhetsnyckel” och följ instruktionerna

Vill ni aktivera kravet att alla i organisationen ska logga in med tvåfaktorsautentisering? Gå till Inställningar > Avancerade inställningar > Säkerhet – klicka i alternativet ”Krav på tvåfaktorsautentisering”

Läs fler inlägg

Viktiga-nyckeltal

Viktiga nyckeltal – så väljer du

Är du styrelseledamot eller rapporterar till styrelsen? Lär dig välja rätt och viktiga nyckeltal att följa. Vi ger dig tre enkla tips.