Boardeaser och GU Ventures i samarbete

GU Ventures och Boardeaser inleder samarbete

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Samarbetet innebär att Boardeaser kommer användas för styrelsearbete och ledning av de bolag som inkubatorn GU Ventures coachar och investerar i. GU Ventures är engagerade i ett 70-tal bolag som tillsammans omsätter 300 Mkr årligen.

– Samarbetet ligger tydligt i linje med hur vi vill effektivisera styrelsearbetet framförallt i våra bolag men även för oss själva. Dessutom kommer vi att bidra till att utveckla Boardeasers system och få ett ännu bättre system framgent som tillfredsställer våra bolags behov, säger Klementina Österberg, VD för GU Ventures.

Nystartade bolag har stor nytta av Boardeaser eftersom rutiner och dokument samlas på ett ställe från början. Boardeasers ekonomiska rapportering gör också att styrelsen kan övervaka hur det egna kapitalet och likviditeten ser ut, två saker som kan vara kritiska i företagets tidiga skede.

– Boardeaser gör alla bolag mer framgångsrika genom ett effektivare styrelsearbete. Det ska bli speciellt roligt att hjälpa alla fina kvalitetsbolag hos GU Ventures, säger Pär haga, vd på Boardeaser.

Fakta GU Ventures

Bolaget finansierar och utvecklar nya affärer och företag med anknytning till Göteborgs universitet, vilket leder till jobbskapande och hållbar tillväxt. Bolaget är helägt av Svenska Staten och bildades 1995 som ett av de svenska lärosätesanknutna holdingbolagen med uppdrag att kommersialisera forskningsresultat och kunskap. Sedan dess har GU Ventures utvecklat över 140 nya affärsidéer, varav 100 sysselsätter 350 personer och omsätter 300 mkr årligen. Bolagen har sammanlagt attraherat över 1,5 miljard SEK i finansiering och elva av bolagen är noterade. Inkubator- och investeringsverksamheten är topprankad av UBI Global Index. Läs mer om bolaget på: guventures.com

Fakta Boardeaser

Boardeaser är en molntjänst  som effektiviserar styrelsearbetet genom att digitalisera och strukturera de vanligaste arbetsprocesserna. Via Boardeasers styrelseportal får användarna snabb överblick och kontroll på allt de förväntas göra i styrelsearbetet. Tjänsten inkluderar bland annat en ekonomisk översikt, rapportering, mötesdokumentation och styrelseutbildning.

Boka gratis demo

Boka gärna en kostnadsfri demo för att få inblick i hur vi kan effektivisera och höja kvaliteten på ditt arbete. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort med förslag på tider.

porträtt på Pär Haga, Vd på Boardeaser

Pär Haga

Vd

+46 73 725 19 83
par@boardeaser.com

Läs fler inlägg

Viktiga-nyckeltal

Viktiga nyckeltal – så väljer du

Är du styrelseledamot eller rapporterar till styrelsen? Lär dig välja rätt och viktiga nyckeltal att följa. Vi ger dig tre enkla tips.